Rob Spit
 

Professional

Ik bied ruime managementervaring op het gebied van veranderingsprocessen, programma’s en projecten.

Het beste kom ik tot mijn recht in turbulente omgevingen waar een sterk gevoelde behoefte bestaat om de organisatie sterker te maken of waar zelfs sprake is van een crisis. Een zoekende organisatie geef ik weer richting en structuur.

Een goede interim manager optimaliseert de relaties tussen mensen en werk. Persoonlijk contact is dan ook van grote betekenis. Om mijn werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren ga ik met alle betrokkenen het gesprek aan. Basis voor elke samenwerking is wederzijds vertrouwen. Voorbeeldgedrag en transparantie ondersteunen mijn aanpak. Door vaak, duidelijk, vragend en confronterend het gesprek te voeren ontstaat draagvlak voor noodzakelijke veranderingen.

 
 
 

De kwaliteiten van mensen staan voor mij centraal.

Iedereen heeft talenten en kan bijdragen aan verbeteringen. Ik betrek daarom iedereen bij de ontwikkeling van de organisatie en stimuleer mensen om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij blijf ik voortdurend kritisch en analytisch: doen mensen de goede dingen en doen ze die goed?

In mijn aanpak denk ik als een ondernemer, alsof de organisatie mijn eigen bedrijf is: altijd alert, met een focus op kwaliteit en steeds zoekend naar meer efficiëntie en effectiviteit. Daarbij zoek ik steeds naar nieuwe, daadkrachtige en verfrissende werkwijzen en oplossingen.

 
 
 
 

Opleiding

Door bewust te kiezen voor veel afwisseling in mijn opdrachten en door het regelmatig volgen van cursussen en congressen staat de kennisontwikkeling nooit stil.

Een opleiding aan het gymnasium, de Sociale Academie en vervolgens trajecten Beleidskunde en Management Development aan de Bestuursacademie Randstad vormen een belangrijk fundament van mijn kennis. Mijn meest recente opleidingen zijn “Anders organiseren in nieuwe tijden” en de lean-opleiding green belt. Het volgen van de ontwikkelingen in mijn vakgebied, onder meer door het bijhouden van vakliteratuur, is even vanzelfsprekend als noodzakelijk.

Competenties

  • authentiek in mijn aanpak, “what you see is what you get”

  • communicatief sterk

  • gericht op samenwerking: bruggenbouwer en verbinder

  • beginnen waar de organisatie op dat moment staat

  • mensgericht, oog voor talenten van medewerkers

  • innovatief

  • hoge energie en een 24/7 mentaliteit

  • bestuurlijk sensitief, sterk gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen

  • rust en balans